Groene uitvaart

Groene uitvaart

In het grote geheel van milieuvervuilers is de uitvaart geen grote speler. Echter is er een bewustwording gaande in onze maatschappij waarbinnen individuen hun steentje willen bijdragen om de aarde zo min mogelijk te belasten.

Als u volgens deze overtuiging hebt geleefd dan past in deze lijn ook een groene uitvaart.

Osiris Uitvaart Amsterdam werkt graag mee de wereld om ons heen zo schoon mogelijk achter te laten met als motto: alle beetjes helpen. 
Zo hebben wij een partnership met Greencoffins, de eerste leverancier van natuurlijke fair trade manden, en – kisten. Als alternatief voor een kist kunt u ook denken aan een wade van biologische geteeld katoen, bijv. van Wikkelgoed.

Voor het vervoer is er bijvoorbeeld de keuze voor een uitvaartbus, of uitvaartfiets. Uw genodigden kunt u verzoeken met het openbaar vervoer te komen.

Het spreekt voor zich dat op vele onderdelen van de uitvaart een milieuvriendelijke keuze gemaakt kan worden. Wij maken graag gebruik van onze kennis en denken graag met u mee om volgens de wens van u en/of uw dierbare een groene uitvaart te organiseren.

Terug naar de natuur?

Een heester of boom als blijvende herinnering in de tuin of elders? Met de Bios Urn™ kan dat.
Bios Urn™ is een tijdelijk omhulsel voor de crematie as van uw dierbare. In de bovenzijde plant u een zaailing of zaadje. De gehele urn plaatst u in de grond en de as fungeert als voedingsbodem. De urn composteert terwijl de plant uitgroeit tot een volwassen heester of boom.
Lees meer over de mogelijkheden op Bios Urn™ en neem contact met ons op via het contactformulier als u deze urn – met zaailing –  wilt aanschaffen.