Column: Dragers

Column: Dragers

Iedereen heeft waarschijnlijk de beelden gezien van de aankomst van de slachtoffers van de MH17, waarbij militairen hun kisten uit het vliegtuig droegen: precies gelijk, voetje voor voetje, een zeer indrukwekkend gezicht. 

Wij roepen zelden de hulp in van professionele dragers bij een uitvaart, want meestal wordt de overledene gedragen door familie of vrienden.

Als het besproken wordt, wordt er vaak ‘enthousiast’ gereageerd en dan is het ook snel duidelijk wie deze taak op zich gaat nemen. Soms oefenen we thuis met het dragen van de lege kist en dat geeft de dragers rust en zelfvertrouwen. Want meestal is het de eerste keer dat ze dit doen en dat is natuurlijk spannend.

begrafenisondernemer in Amsterdam en Almere. Dragers tijdens een begrafenis kunt u via onze begrafenisonderneming inhuren. U kunt ook zelf de kist dragen naar het graf als de nabestaanden dat willenUitbesteden aan professionele dragers kan ook en het is tegenwoordig mogelijk om studenten in te huren, die dit als bijbaan doen. De combinatie van jonge mensen, rokkostuum, handschoenen en hoge hoed is bijzonder en geeft een bepaald cachet aan de rouwstoet.

Maar net zo prachtig is het als de kleinkinderen oma zelf naar het graf dragen, eventueel op de schouders zodat zij nog een keer boven iedereen uittorent.